Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Laatste 10 reacties op posts in het weblog

1 Jeroen Harkes in “How I stopped worrying and learned to love Docker”:
Goed artikel Anke! Dit helpt een hoop mensen verder om Docker aan de praat te krijgen.

Een tip voor mensen die ondanks jou uitleg er niet uit komen.
Wij zijn inmiddels overgestapt om Docker via Lando te draaien. De belangrijkste voordelen zijn voor ons, rechtstreeks composer en drush kunnen aanroepen vanuit de terminal, makkelijk opnieuw importeren van de database, eenvoudig opstarten van XDebug, en geen geklooi met hosts file.
2 Evert in “Zure developers & uitnodigende communicatie”:
👍
3 Paul in “Persoonlijke ontwikkeling”:
Leuke inspirerende blog Robert! Ik ben het met je eens, maar wil ook graag wat aanvullen: de dagen (of weken) dat we denken "waarom doe ik dit werk eigenlijk nog?" hebben we allemaal weleens. Maar ik zou ook zeker willen aanraden om op dat soort moment een stapje terug te doen en eens te kijken naar de reden dat je op dat moment twijfelt aan je baan.
In mijn ervaring zijn er dan vaak bijvoorbeeld specifieke irritaties die het plezier in je werk belemmeren. "Irritant oud framework waar ik de hele tijd mee moet werken" -> "Misschien eens kijken of we dat framework eruit kunnen werken en een nieuwe voor in de plaats kunnen zetten". "Ik moet steeds dezelfde saaie handelingen verrichten" -> "Misschien kan ik die handelingen automatiseren!". "Ik vind mijn nieuwe collega's niet leuk en dus praat ik niet met ze" -> "Misschien moet ik eens met mijn nieuwe collega's praten en ze beter leren kennen". Het ombuigen van dergelijke gedachten naar iets positiefs helpt vaak om nieuwe energie te vinden en nieuwe wegen te bewandelen zonder direct volledig het roer om te gooien. Al is zo'n hip koffietentje beginnen natuurlijk ook heel cool :)
4 Sander Vink in “Nieuw bestuurslid: Wim van Iersel”:
Thanks, Sander - die moeten we inderdaad ook eens updaten en/of vervangen :)
5 Sander v. L. in “Nieuw bestuurslid: Wim van Iersel”:
N.B. Ik zie in de notulen van de laatste bestuursvergadering dat er over een onboarding document wordt gesproken. Niet helemaal hetzelfde, maar https://wiki.fronteers.nl/wiki/Nieuw_bestuurslid is mogelijk nog enigszins nuttig (hoewel op het oog outdated qua tools)
6 Sander v. L. in “Nieuw bestuurslid: Wim van Iersel”:
Ik kan me nog herinneren dat Koen als voorzitter van de eerste (?) ALV noemde dat een plek in de kascommissie een vaak voorkomende opstap richting het bestuur was. Het heeft een paar jaartjes geduurd, maar hij heeft dan uiteindelijk toch gelijk gehad.

Gefeliciteerd Fronteers, met Wim als bestuurslid, en succes Wim! :)
7 Tom in “Nieuw bestuurslid: Wim van Iersel”:
Succes Wim!
8 Lulu in “Webdeveloper worden zonder (dure) opleiding”:
Nog een super site om aan het lijstje toe te voegen:

Google OpenClassroom.com . Naast betaalde beroepsopleiding cursussen ook veel gratis cursussen op gebied van programmeren etc.

FreeCodeCamp is goed, maar voor degene die een meer interactieve vorm van leren nodig hebben om moeilijke concepten te begrijpen en veel willen kunnen oefenen tussendoor van het geleerde is dit een super site. En vooral voor een gratis cursus aanbod is de kwaliteit en visuals uitstekend!

Absoluut waard om even een kijkje te nemen! (Ben aan deze site gekomen tijdens het volgen van gratis cursussen ICT bij IBMlearner, werd dan voor sommige onderdelen zoals programmeren naar OpenClassrooms doorgestuurd, dus aan kwaliteit van lesmateriaal en presentatie zal het niet liggen.)

*Docenten in videos geven je tussendoor ook superveel handige tips en websites en tools die je kan gebruiken, vaak zijn deze ook helemaal gratis voor de beginners die hier net hun beroep van willen maken. Superfijn! Scheelt een stuk in je portemonnee, vooral aan de start van je nieuwe carriere in ICT.

Hopelijk heb je er wat aan ;)
9 Yasmine in “Webdeveloper worden zonder (dure) opleiding”:
Ik lees dat Fronteers.nl ook al de nodige informatie bevat. Super! Ik ben benieuwd of er leer werkomgeving is voor beginners
10 Yasmine in “Webdeveloper worden zonder (dure) opleiding”:
Hi,

Bedankt voor de informatie. Het hoeft inderdaad niet te veel te kosten om de basis te kennen. Ik heb inmiddels via Codecademy (Pro versie) certificaat behaald voor Front-End Engineer. Ook FreeCodeCamp aantal keer bekeken als het gaat om coderen in VS code. En wil nu meer de diepte ingaan met Javascript. Ik zal nu verder gaan met FreeCodeCamp en Github.
Daarnaast heb ik een HBO-opleiding Commerciele Economie. Niet op IT-niveau dus. Ik hoop dan ook dat het coderen via deze sites wat op zal brengen op de lange termijn in IT-branche.

Oftewel, waar kan je als basis beginner van start? Is er een platform hiervoor aanwezig?
In zoverre lees ik vacatures waar minstens 4 jaar werkervaring wordt gevraagd. Oftewel, waar begin je nadat je Gitub is bijgewerkt en je nodige basis kennis eigen hebt gemaakt? ;)

Groeten, Yasmine