Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Laatste 10 reacties op posts in het weblog

1 Lulu in “Webdeveloper worden zonder (dure) opleiding”:
Nog een super site om aan het lijstje toe te voegen:

Google OpenClassroom.com . Naast betaalde beroepsopleiding cursussen ook veel gratis cursussen op gebied van programmeren etc.

FreeCodeCamp is goed, maar voor degene die een meer interactieve vorm van leren nodig hebben om moeilijke concepten te begrijpen en veel willen kunnen oefenen tussendoor van het geleerde is dit een super site. En vooral voor een gratis cursus aanbod is de kwaliteit en visuals uitstekend!

Absoluut waard om even een kijkje te nemen! (Ben aan deze site gekomen tijdens het volgen van gratis cursussen ICT bij IBMlearner, werd dan voor sommige onderdelen zoals programmeren naar OpenClassrooms doorgestuurd, dus aan kwaliteit van lesmateriaal en presentatie zal het niet liggen.)

*Docenten in videos geven je tussendoor ook superveel handige tips en websites en tools die je kan gebruiken, vaak zijn deze ook helemaal gratis voor de beginners die hier net hun beroep van willen maken. Superfijn! Scheelt een stuk in je portemonnee, vooral aan de start van je nieuwe carriere in ICT.

Hopelijk heb je er wat aan ;)
2 Yasmine in “Webdeveloper worden zonder (dure) opleiding”:
Ik lees dat Fronteers.nl ook al de nodige informatie bevat. Super! Ik ben benieuwd of er leer werkomgeving is voor beginners
3 Yasmine in “Webdeveloper worden zonder (dure) opleiding”:
Hi,

Bedankt voor de informatie. Het hoeft inderdaad niet te veel te kosten om de basis te kennen. Ik heb inmiddels via Codecademy (Pro versie) certificaat behaald voor Front-End Engineer. Ook FreeCodeCamp aantal keer bekeken als het gaat om coderen in VS code. En wil nu meer de diepte ingaan met Javascript. Ik zal nu verder gaan met FreeCodeCamp en Github.
Daarnaast heb ik een HBO-opleiding Commerciele Economie. Niet op IT-niveau dus. Ik hoop dan ook dat het coderen via deze sites wat op zal brengen op de lange termijn in IT-branche.

Oftewel, waar kan je als basis beginner van start? Is er een platform hiervoor aanwezig?
In zoverre lees ik vacatures waar minstens 4 jaar werkervaring wordt gevraagd. Oftewel, waar begin je nadat je Gitub is bijgewerkt en je nodige basis kennis eigen hebt gemaakt? ;)

Groeten, Yasmine
4 Sander in “Webdeveloper worden zonder (dure) opleiding”:
Hoi Moad,

Het is niet 'vereist', je kunt prima cursussen e.d. vinden in het Nederlands, maar de meeste programmeertalen maken gebruik van Engels. Praktisch gezien zal het dus behoorlijk lastig zijn om programmeren onder de knie te krijgen zonder Engels.

Nou hoef je voor programmeren geen perfecte grammatica o.i.d. te kunnen, dus met basisniveau Engels kun je al best een eind komen, verwacht ik.

Groet,
Sander
5 Dianne in “Labels zijn niet altijd wat ze lijken: hoe wordt de Accessible Name berekend?”:
Ik neem aan dat het antwoord Button is omdat aria-labelledby de rest overuled en er verder niet kan worden weergegeven wat tussen tags sta (behalve een image zonder info)?
Benieuwd naar het juiste antwoord :0)
6 Moad in “Webdeveloper worden zonder (dure) opleiding”:
Is Engels vereist om web development in het specifiek en programmering in het algemeen te leren?
7 İspanyolca yeminli tercüme in “Fronteers als W3C-lid”:
Thank you.
8 Levi in “Een "that's all folks" animatie in CSS met slechts één div”:
Vet gedaan!
9 Rick in “Labels zijn niet altijd wat ze lijken: hoe wordt de Accessible Name berekend?”:
Super artikel dit. Heeft me veel geleerd.
Bedankt Sophie!
10 Ahmed in “Webdeveloper worden zonder (dure) opleiding”:
Thanks voor deze post. Heeft me enrom geholpen