Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Laatste 10 reacties op posts in het weblog

1 Johan in “Vrijwilligers gezocht!”:
Ik wil wel graag deelnemen als vrijwilliger. Ik leer op mijn eigen manier HTML en CSS. En later hopelijk ook JavaScript. Dus op die terreinen kun je niet zoveel van mij verwachten. Maar bijvoorbeeld in de marketing en de communicatiecommissie kan ik wel iets bijdragen. Stuur mij maar een berichtje.
2 Martin in “Fronteers Conference is cancelled”:
Who isTito? ;)
3 Anke in “Fronteers Conference is cancelled”:
Very sad. :(
4 Melle Wynia in “Cybersecurity: 4 tips voor developers”:
Dank je! Beter laat dan nooit. CSRF-token is optioneel. Vanuit de back-end kun je deze 'setten' als extra security feature en dan zal de front-end deze automatisch toevoegen aan requests die vanaf dezelfde domein komen, maar je kunt dit ook achterwege laten.

Dan de tweede vraag: een nieuwe CSRF per sessie (of request) is niet per se vereist. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om de CSRF te vernieuwen bij bijv. inloggen, maar dat is niet hoe het van origine bedoeld is.
5 Mark in “Fronteers Conference is terug!”:
“Slechts” € 500 exclusief BTW? Duurste editie ooit 🙁
6 Krijn in “ALV 2016: Motie: Andere aanpak organisatie congres”:
Wat een topidee was dit toen hè!
7 RvRw in “Herfstblaadjes zien”:
Ah Job, hoe een kind je zo mooi bewust maakt. En zo je beschrijft deze wijze van ervaren en vertalen. En dat ik daarbij weet wat jij en ik in sneltreinvaart soms doormaken. Als een split second. Het doet mij dan weer denken aan de AI uit een film. De calculerende regels over overleving. Iets waar jij en ik ons in een dergelijke situatie zeer matig bewust van kunnen zijn. De getrainde regels ons leiden tot handelen. Maar de juiste?
Maar ook ik herken wat je schrijft in mijn werk. Als engineering volg ik regels en pragmatisch uitgangspunten. Maar al te vaak vallen situaties in de werkelijkheid hier buiten. Als 'onwetenden' een vraag adresseren buiten deze logica. Hoe geniet ik van die blaadjes.
Bedankt Job dat je mij hierin meenam en ik, met blote voeten, op de bank op de vloer op de fundatie op de klei dit heb gelezen.
En maar goed dat er voeg toe op die knop staat.
8 Jeroen Harkes in “How I stopped worrying and learned to love Docker”:
Goed artikel Anke! Dit helpt een hoop mensen verder om Docker aan de praat te krijgen.

Een tip voor mensen die ondanks jou uitleg er niet uit komen.
Wij zijn inmiddels overgestapt om Docker via Lando te draaien. De belangrijkste voordelen zijn voor ons, rechtstreeks composer en drush kunnen aanroepen vanuit de terminal, makkelijk opnieuw importeren van de database, eenvoudig opstarten van XDebug, en geen geklooi met hosts file.
9 Evert in “Zure developers & uitnodigende communicatie”:
👍
10 Paul in “Persoonlijke ontwikkeling”:
Leuke inspirerende blog Robert! Ik ben het met je eens, maar wil ook graag wat aanvullen: de dagen (of weken) dat we denken "waarom doe ik dit werk eigenlijk nog?" hebben we allemaal weleens. Maar ik zou ook zeker willen aanraden om op dat soort moment een stapje terug te doen en eens te kijken naar de reden dat je op dat moment twijfelt aan je baan.
In mijn ervaring zijn er dan vaak bijvoorbeeld specifieke irritaties die het plezier in je werk belemmeren. "Irritant oud framework waar ik de hele tijd mee moet werken" -> "Misschien eens kijken of we dat framework eruit kunnen werken en een nieuwe voor in de plaats kunnen zetten". "Ik moet steeds dezelfde saaie handelingen verrichten" -> "Misschien kan ik die handelingen automatiseren!". "Ik vind mijn nieuwe collega's niet leuk en dus praat ik niet met ze" -> "Misschien moet ik eens met mijn nieuwe collega's praten en ze beter leren kennen". Het ombuigen van dergelijke gedachten naar iets positiefs helpt vaak om nieuwe energie te vinden en nieuwe wegen te bewandelen zonder direct volledig het roer om te gooien. Al is zo'n hip koffietentje beginnen natuurlijk ook heel cool :)