Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Er zijn in totaal 6 posts geschreven in 2021. Je vindt ze hieronder.

Meld je aan voor de ALV 2021

Op maandagavond 25 oktober vanaf 20:00 houden we onze jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV)! Alle leden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De vergadering vindt vanwege het Coronavirus opnieuw online plaats, via Jitsi Meet. Vooraf software installeren op je computer is niet nodig, mocht je willen inbellen vanaf je telefoon, dan zijn er apps beschikbaar voor Android, iOS en F-Droid!

Een "that's all folks" animatie in CSS met slechts één div

CSS is opgebouwd uit allemaal rechthoeken. Rechthoeken kunnen boven of onder andere rechthoeken liggen. Rechthoeken kunnen ook weer andere rechthoeken in zich hebben, en dan kan je er voor kiezen dat de binnenste rechthoeken ook buiten hun omringende rechthoek zichtbaar zijn (dat ze overflowen) of dat ze afgekapt worden door de omringende rechthoek (met overflow:hidden).

Maar als je wilt dat een rechthoek aan één zijde wel buiten de omringende rechthoek zichtbaar is, maar niet aan de andere kant, dan kan dat niet. Toch?

Basics van front-end testing

Als front-end developer zullen de begrippen unit test, integration test en end-to-end test je waarschijnlijk wel bekend voorkomen. Maar wat is het en wanneer gebruik je welke test? Dit artikel is een kleine intro tot de verschillende soorten tests en tools die je als front-end developer tot je beschikking hebt om je code te testen en uiteindelijk de kwaliteit te verbeteren.

"Even snel" een project starten

Je kent het wel, je wil even snel iets bouwen of wat code uitproberen. Je maakt een map aan, gooit daarin een index.html, een CSS bestand en een JavaScript bestandje, om vervolgens met wat code te rommelen. In dit voorbeeld heb je gewoon statische bestanden die je in een browser (naar keuze) kunt laden om te checken of het klopt wat je aan het maken bent.

Not another JS framework - zelf een JavaScript framework schrijven

React beter leren. Het staat al een hele tijd op mijn to do list, omdat we op mijn werk met React werken. Ik leer het beste door dingen te doen, maar ik hou niet van korte "Hello World" tutorials van een uurtje waarna je eigenlijk nog niets hebt geleerd. Daarom kreeg ik een studieopdracht op het werk: bouw React na. Mijn eigen JavaScript framework maken... Ik moest even slikken. Dat kan ik toch nooit?! Maar ik liet het even bezinken, kreeg wat eerste instructies en ging toen toch aan de slag. Omdat ik ook goed leer door op te schrijven wat ik heb gedaan, doe ik dat hier. Wellicht inspireert het jou om ook zoiets te proberen.

Labels zijn niet altijd wat ze lijken: hoe wordt de Accessible Name berekend?

Sinds november ben ik aan de slag als Web Accessibility Consultant bij Eleven Ways. Het toegankelijk maken van websites (zodat iedereen ze kan gebruiken) is altijd al een onderwerp geweest waar ik me graag voor wilde inzetten.