Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Bijeenkomst op 2 september, in Leiden

In september zijn we te gast bij KeesTM uit Leiden. Het doel van deze avond is om front-enders en de Webrichtlijnen dichter bij elkaar te laten komen.

De Webrichtlijnen zijn binnen Fronteers al een tijd lang een punt van discussie. De organisatie achter de Webrichtlijnen volgt dit dan ook met veel interesse. Op woensdag 2 september krijgen beide partijen de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen, vragen aan elkaar te stellen en eens pittig met elkaar in discussie te gaan.

Het programma van deze avond is er volledig op gericht om de knelpunten van de Webrichtlijnen bloot te leggen. Waar loop je tegenaan bij het implementeren? Wanneer accepteren we nieuwe ontwikkelingen als standaarden (denk aan HTML 5)? Hoe zorg je ervoor dat een website aan de Webrichtlijnen voldoet, ook na de overdacht aan de klant? Of zijn de Webrichtlijnen sowieso een slecht idee? Dit zijn slechts een paar van de vragen waar de Webrichtlijnen en front-end ontwikkelaars mee kunnen zitten. Alle feedback die op deze avond verzameld wordt, zal meegenomen worden in de ontwikkeling van een nieuwe versie van de Webrichtlijnen.

Programma:

  • 19.00: Inloop met koffie / thee
  • 19.30: Welkom en introductie
  • 19.35: Inleiding op de Webrichtlijnen
  • 19.40: Hot issues vanuit de Webrichtlijnen
  • 20.00: Opdracht voor de bezoekers
  • 20.30: Discussie naar aanleiding van opdracht en hot issues
  • 21.30: Borrel

Vanwege beperkte ruimte is er plek voor maximaal 40 bezoekers. Meld je dus snel aan, maar doet dit ajb alleen als je zeker weet dat je komt. Uiteraard wordt er achteraf een uitgebreid verslag op de site geplaatst en is hier online mogelijkheid tot verdere discussie.

Genoeg wegen in Leiden leiden naar KeesTM, dus tot dan! :)

Reacties

1 Sander Aarts op 03-09-2009 om 00:31 uur:
Was weer leuk!
2 Wes op 17-11-2009 om 10:11 uur:
Inmiddels staat het verslag online op http://fronteers.nl/bijeenkomsten/2009/kees-tm.

Is er nog behoefte aan een vervolg van deze bijeenkomst over de webrichtlijnen?
3 Krijn op 17-11-2009 om 15:49 uur:
Thanks Wes! Hopelijk is dit een voorbeeld voor andere leden, want we hebben meer bijeenkomstenverslagleggers nodig :)
4 Wes op 18-11-2009 om 17:10 uur:
Hier nog een pdf met alle ingevulde kaarten, vol met opmerkingen en vragen gericht aan onze vrienden van de webrichtlijnen. Ben benieuwd of er nog wat concreets uit deze avond is gekomen!
5 Alexander Fase op 18-11-2009 om 18:52 uur:
Hoe zou Fronteers betrokken kunnen worden bij de ontwikkeling van Webrichtlijnen versie 2? Een kleine werkgroep is aan de slag met versie 2 maar heeft niet de illusie en de wens dat solo te doen. Een publieke review volgt sowieso maar hoe kunnen we in een eerdere fase keuzes toetsen?
6 Krijn op 19-11-2009 om 11:18 uur:
Alexander, we hebben hiervoor in het begin van Fronteers een commissie in het leven geroepen. Als we ergens mee kunnen helpen, doen we dat graag; ik denk dat er wel wat vrijwilligers te vinden zijn. Hoe zien jullie het toetsen van die keuzes voor je? Via blogposts, e-mail, of een bijeenkomst/vergadering?
7 Wes op 19-11-2009 om 11:20 uur:
Een bijeenkomst lijkt me erg nuttig, in combinatie met een blogpost. Krijgen we direct een kijkje in de keuken van de overheid!
Plaats een reactie