Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Welke sprekers willen jullie (terug)zien op Fronteers 2010?

Misschien wist je het al, maar voor de duidelijkheid: er komt een congres in 2010! We zijn reeds begonnen met voorbereiden, uitwerken en plannen, en willen jullie graag bij een deel van de organisatie betrekken.

Ten eerste, even voorstellen: Ik ben Peter Slagter, werkzaam als front-end developer bij Procurios, en samen met Edwin Martin, Kilian Valkhof, Vasilis van Gemert en Krijn Hoetmer vormen wij de congres commissie. Ons voornaamste doel in de aankomende maanden is het organiseren van het congres in 2010. We hebben onlangs een kickoff gehouden waar veel ideeën, kritische punten en belangrijke mijlpalen doorgenomen zijn. Naar aanleiding van deze bijeenkomst zijn we begonnen met voorbereiden, uitwerken en plannen.

Sprekers

Een van de agendapunten waar we ons over moeten buigen, zijn de sprekers die invulling moeten gaan geven aan Fronteers 2010. Hoewel we hier zelf onze opvattingen over hebben, vinden we het veel belangrijker wat jullie graag willen horen en zien. Natuurlijk kunnen bij deze suggesties ook sprekers zitten die dit jaar ook op de conferentie gesproken hebben. Het zou fijn zijn als bij je suggestie ook een korte onderbouwing kunt geven, wellicht een voorbeeld van een talk of gewoon je ervaringen. Dit is natuurlijk niet verplicht.

Om jullie suggesties te verzamelen, gebruiken we, bij gebrek aan een Fronteers-forum, de reageer-functionaliteit van dit blog. Daarnaast is er de mogelijkheid om op LinkedIn je suggesties achter te laten. Zoals bij velen bekend heeft Fronteers een eigen group op LinkedIn, die alleen toegankelijk is voor leden van Fronteers. Ideaal dus als je achter gesloten deuren je zegje wilt doen.

We zullen als commissie het uiteindelijke programma opstellen, maar we hechten veel waarde aan alle opmerkingen en suggesties van jullie, de leden, voor wie het congres in het bijzonder wordt georganiseerd. Graag wil ik wel benadrukken dat het hier gaat om suggesties van sprekers die je goed vond of juist gemist hebt. Het beoordelen van sprekers die op het afgelopen congres gesproken hebben, kan op speakerrate.com. Natuurlijk houden we met de uitslag van deze peiling ook rekening met het maken van onze keuze.

Ten slotte...

Het kan zomaar voorkomen dat de door jou gesuggereerde spreker volgend jaar op de bühne staat. Toch kunnen we helaas niet iedereen tevreden maken, want zoals je begrijpt kun je op twee dagen maar een beperkt aantal sprekers inplannen.

Mocht je graag de discussie op LinkedIn willen volgen, dan kan je de LinkedIn discussie hier vinden. We horen graag van je!

Reacties

1 Sander v. L. op 19-11-2009 om 12:21 uur:
Ik zou graag sprekers zien die bij de W3C/WHATWG bezig zijn met het specificeren, of bij de browser vendors bezig zijn met het daadwerkelijk implementeren, van nieuwe webstandaarden. Dus niet de PR/evangelist mensen, maar juist de echte developers; denk bijvoorbeeld aan een Ian Hickson, David Baron, Robert O'Callahan, Boris Zbarsky, David Hyatt, Maciej Stachowiak, etc.

Het zijn misschien niet allemaal de meest gepolijste sprekers, maar wel mensen die daadwerkelijk interessante dingen te zeggen hebben.
2 Robert van der Elst op 20-11-2009 om 11:38 uur:
Zoals ik al op LinkedIn meldde: 37Signals om hun werk/coding wijze toe te lichten bijv.
3 Ellen O'Neill op 25-11-2009 om 08:12 uur:
Mijn suggesties:

Paul Boag en/of Jason Santa Maria. Een vleugje design op een frontend congres kan geen kwaad.

En ik ga mee met Robert, 37signals, een aantal interessante posts:
http://37signals.com/svn/posts/1066-web-designers-should-do-their-own-htmlcss
http://37signals.com/svn/posts/1061-why-we-skip-photoshop
Plaats een reactie